Wissel van de ritmegitarist

16-01-2018 07:24

Eind november besliste Ugo uit de band te stappen om wat meer aandacht te kunnen geven aan zijn kleinzoontje.

Dat deed ons besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe ritmegitarist. John Voice zou zich dan ook meer kunnen toeleggen op het vocale.

Na wat zoeken vonden we de geschikte persoon in Freddy Kessens.

Samen met John maken zij nu de ouderdomsdeken uit van 'The Black Eagles'

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Freddy Kessens uit Antwerpen, geboren in 1942 en wonende te Deurne.

Kreeg in 1959 zijn eerste gitaar op 17 jarige leeftijd… motivatie had en heeft hij meer dan genoeg.

The Shadows waren zijn idolen en hun songs werden dan ook tot in de puntjes nagespeeld, maar ook de ‘The Spotniks’, ‘The Cousins’ of ‘The Jokers’ waren zijn grote inspiratie.

Hij volgde drie jaar muziekacademie in Berchem en iets later twee jaar privé gitaarles bij ‘Marcel Bossu’ zaliger…de leraar van o.a. ‘Freddy Sunder’ en nog vele andere beroemde muzikanten.

In 1965 speelde hij in de groep ‘The Swallows’  met een eerste optreden In St Job in ’t Goor.

Iets later bleef hij vijf jaar bij ‘Harry Ran & The Shadrifs’ onder het agentschap van ‘The Jokers’ en trad hij op met Vivy, Mel Turner, Jaques Raimond, Nicolle en Hugo, en The Strangers.

Vervolgens op wisselende tijdstippen verzorgde hij met zijn Fender verschillende bands in Belgie en Nederland, waarvan vooral ‘Danny Davis and the boys’ en ‘The Glits’

De laatste twee jaar vormde hij een coverband van ‘The shadows’ met ‘Jules Artist & the old ones’ tot de zomer van het jaar 2017.

Hij voelt zich nog fit en gezond en hoopt nog enkele heel toffe jaren met ‘The Black Eagles’ muziek en vriendschap te mogen beleven.